Изпълнители и инструктори

Charlie Garcia

Ню Йорк

Роден и израснал в Бронкс, Ню Йорк, Чарли започва да танцува в местния танцов театър, където тренира хип-хоп и основните нива на степ и джаз. Скоро след това той продължава обучението си в Unified Dance Studio, където получава и първия си уроци по латино танци и това, което наричаме "Salsa Fever". Чарли не спира да танцува Салса оттогава!

Опитвайки се да бъде най-добрият салса танцьор, той започва да търси велики учители и наставници като тренира под наставничеството на  Марино "Ла Румба" и Франклин Диас. Чрез Марино и Франклин, Чарли научава за движението на тялото.Запознава се с пачангата, ча-ча-ча, сон, афро кюбан и още в други области на танца, специализирани от неговия ментор - Франклин Диас.

Тренировките на Чарли са много енергични и включват комбинации от различни стилове, изолация на тялото, кубински традиционни танци, с което изгражда своя динамичен стил. Чарли вижда танца като пътуване през музиката и през живота и вярва, че всичко в света има ритъм и че всичко танцува. Чарли използва таланта си и упоритата работа, за да сподели това пътуване, ритъм и танц със света.